Léčba pomocí drahých kamenů

11.01.2015 09:40

 

 

 

Jak ještě více podpořit své zdraví?

Můžeme si pomoci léčivou silou drahých kamenů a minerálů.

Napřed si musíme vybrat ten správný kámen. Buďto intuitivně tak, že vás určitý kámen bude přitahovat. Nebo si zjistíte v nějaké encyklopedii, na co který kámen působí. Níže vám stručně popíši léčivé kameny a přiřadím je k sedmi čakrám, na které působí a jaké orgány léčí. Dále si řekneme jak se o určitý kámen starat a jak ho čistit. Všechny léčivé kameny působí, jak na fyzické úrovni, tak na mentální a duchovní. My se tady budeme zabývat tím, jak působí na fyzické tělo. Tak jestli si budete vybírat kámen třeba na nějaký váš nemocný orgán, inspirujte se tvarem daného orgánu a tomu podobný léčivý kámen si vyberte.

 

  1. Čakra – základní

    Kámen: Hematit, červený Jaspis

    Jeho působení: Na tvorbu krve, zastavuje krvácení, pomáhá při chudokrevnosti. Hematit se nesmí používat, pokud máte v těle zánět, ještě více ho zesiluje. Jaspis posiluje funkci jater, sleziny a slinivky břišní.

    Jak o kámen pečovat: Hematit nesmí do vody! Čistíme a nabíjíme ho ve skupině křišťálů. Jaspis pod tekoucí vlažnou vodou a nabíjí se přes noc mezi hematity.

     
     

  2. Čakra – sexuální

    Kámen: Karneol, Acháty načervenalé barvy

    Jeho působení: Karneol působí proti cystám a jiným potížím v oblasti podbřišku. Zastavuje krvácení po porodu. Zlepšuje vstřebávání vitamínů a minerálů v tenkém střevě. Achát působí proti otravám a infekcím. A při potížích vylučovacího ústrojí.

    Jak o kámen pečovat: Karneol jednou měsíčně vyčistíme pod tekoucí vlažnou vodou a nabijeme na slunci. Achát jednou měsíčně vyčistíme pod teplou tekoucí vodou a nabijeme na slunci.


     

  3. Čakra – solární pleteně

    Kámen: Citrín

    Jeho působení: Působí příznivě na nervový systém, proti depresím a stresu. Při žaludečních a střevních potížích povzbuzuje látkovou výměnu.

    Jak o kámen pečovat: Po každém použití citrín omyjeme pod teplou vodou. Nabíjíme přes noc v ametystové drúze nebo mezi hematity.


     

  4. Čakra – srdeční

    Kámen: Růženín, Malachit

    Jeho působení: Růženín je lék na srdeční problémy, zahalí vás svou něžností. Pomáhá proti bolestem hlavy. Při únavě a vyčerpání vyvolané prací u počítače. Zmírňuje projevy únavy očí. Malachit působí na pročištění organismu a odvod kyselin při revmatických potížích. Při bolestech srdce, ať už duševních či fyzických.

    Jak o kámen pečovat: Jednou týdně vyčistěte růženín pod tekoucí vodou a nabijte v ametystové drúze. Malachit pro vyčištění položte jednou týdně na noc do skupiny hematitů a znovu nabijte v křišťálové drúze.

     
     

  5. Čakra – krční

    Kámen: Tyrkys

    Jeho působení: Při překyselení žaludku. Dále při virových infekcích, například plic. Předchází svalovým křečím.

    Jak o kámen pečovat: Jednou měsíčně ho vyčistěte ve skupině hematitů a nabijte v křišťálové drúze. Kámen nesmí přijít na slunce, protože by se lámal.


     

  6. Čakra – Třetí oko

    Kámen: Lapis lazuli

    Jeho působení: Všeobecně pomáhá ke snížení krevního tlaku. Má protizánětlivé účinky. Jako doplňující terapii používáme v raném stádiu rakoviny. Zmírňuje potíže s hrtanem a hlasivkami.

    Jak o kámen pečovat: Jednou měsíčně vyčistíme ve skupině hematitů a nabíjíme v křišťálové drúze. Kámen nepokládejte na přímé slunce, láme se.


     

  7. Čakra – korunní

    Kámen: Ametyst

    Jeho působení: Zmírňuje bolesti všeobecně. Pomáhá proti bolestem hlavy vyvolané nervovými problémy či napětím. Uvolňuje křeče, především zádových svalů. A při pohmožděninách a onemocnění dýchacích cest.

    Jak o kámen pečovat: Jednou měsíčně vybít pod tekoucí vodou a nabít mezi dvěma hematity. Kámen nesmíte pokládat na přímé slunce, jinak vybledne.

     

    Kameny se k léčení používají tak, že si je položíme na postižené místo a v uvolněné poloze budeme čerpat energii. Dále si kámen můžeme přilepit náplastí přímo na tělo a nechat ho tam působit přes noc. Nebo si můžeme přiložit kameny na všechny čakry zároveň a harmonizovat je. Po každém použití si kameny vyčistěte.